19 de nov. 2008

EBE 2008

Durant tres dies es celebra a Sevilla la tercera edició de l'aplec EBE, una festa de tot l'estat que recull lo millor de la blogosfera i de la informació que es mou a través d'internet.

Gent de tot arreu arriba a la ciutat per escoltar el que tenen a dir les principals empreses que promouen aquests continguts: google, yahoo, microsoft... però també gent que fa diners (idealista.es) i gent que es queixa de les accions dels proveïdors d'internet (Genis Roca).



Gent, en definitiva, que fa créixer de forma exponencial això que diem "web 2.0" i gent que influeix en el negoci d'Internet tan com abans els consumidors eren atacats en els mercats tradicionals. I aquí és on veig el gran problema de l'EBE: m'ha recordat molt a allò de "Todo por el pueblo, para el pueblo pero sin el pueblo", i així sembla que no anirem enlloc.

Vols fer diners? L'EBE no és el teu lloc. És el lloc dels que ja els han fet.
Vols involucrar-te? Llavors tampoc és l'EBE el lloc on obtenir recolzament.
Internet és de tots, l'EBE és d'uns quants i només parlen uns pocs. Sembla que si no generes negoci no ets prou important.



Avui mateix estava assegut a la sala d'un hospital conegut, esperant. Hi havia tres ascensors privats amb un rètol "només personal" que vol dir que si no treballes allà no pots agafar-los.

El cas es que de cop i volta han aparegut dues noies -molt maques, tot sigui dit- i han començat a mirar els rètols i han intentat agafar un d'ells igualment. Jo els he avisat de que aquells eren només per treballadors i que a la volta hi havia un altre d'accés públic. Aquelles noies no sabien llegir, i m'ha vingut al cap l'EBE.

Un grup molt endogàmic, tots allà saben buscar la informació i fer-la expandir... entre ells mateixos. A mi m'agrada escoltar grans empreses com Google o Yahoo, però també voldria escoltar com la cultura -perquè un blog també és cultura- arriba als nois de tot arreu, i com es lluita per "democratitzar" la xarxa des de la base.



I això és el que no vaig trobar, enlloc es va parlar de com difondre l'ús d'internet, la participació de tothom i la filosofia bàsica de qualsevol iniciativa privada. Al final tots admirem els casos d'èxit però els anònims acaben sent els menys reconeguts. No passa res, hauré de buscar una altra font d'informació per aquestes coses.

Res més, amb els meus amics vam fer una mica de turisme per Sevilla, una gent molt maca. I una ciutat petita, res a veure amb Barcelona -que és on visc-. Us deixo una foto de la "Torre del oro", que ni és torre ni té or. Espero que l'EBE continuï per molts anys, sens dubte un signe de que Internet no té barreres.

1 comentari:

Fran ha dit...

A la primera foto de l'article.

Qui hi ha saltant darrera dels 2 protagonistes de la foto ?

Es veuen unes cames i com a minim un peu i desenfocat com s hi hagues moviment.

Tot força misterios...