19 de febr. 2008

WAR IS OVER ( ...i Toshiba a perdut)


És oficial, la guerra de formats s'ha acabat. Avui ha sigut anunciada la renuncia de Toshiba al seu format d'alta definició HD-DVD pel mercat domèstic. L'agressiva campanya de Sony i sobretot les continues fugides de partidaris del HD-DVD cap al sistema de Sony Blue-Ray, han fet la situació insostenible per a Toshiba, que malgrat comptar amb uns tres anys d'avantatge no ha sapigut copar el mercat.

Els danys colaterals, com sempre, són pels usuaris que confien en les marques i en els productes que els venen, i que ara es veuen abocats a la propietat d'un producte d'alta tecnologia inútil que hauran, vulguen o no, haver de recomprar ben aviat però amb el format rival.

En el camp de les consoles ens trobem els usuaris de X360, que veuen com Microsoft va apostar pel HD-DVD i ha inclús comercialitzat un reproductor anexe per la consola, malgrat ja ha anunciat que possiblement en tregui un per Blue-Ray. En canvi els usuaris de PS3, com va passar ja amb la PS2, obtenen la satisfacció de tenir ja el declarat sistema del futur que s'imposarà en l'oci domèstic d'ara en endavant.

La Guerra doncs, s'ha acabat, i podem respirar tranquils fins al menys 4 - 5 anys, el temps necessari perquè les companyies ens vulguin demostrar quina "pobre" qualitat ens dona l'alta definició i el necessitats que estem de Super-Alta definició. Quan arribi aquest moment, siusplau, probin a definir un estàndar comú i compatible.

Gràcies.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi em sembla molt interessant aquest article on es fa referència a aquesta batalla. Especialment a l'últim paràgraf.

Albert Murillo ha dit...

Bona aquesta.
Ara, jo friso perquè a través d'iTunes ja es puguin llogar pelis. en aquell moment, jo, que no represento més que a mi mateix, deixaré de comprar pelis de manera segura.
Per cert, amb la PlayTV es podran també, en un futur, llogar pelis?

Skyblasc ha dit...

Interessant link Israel,

La veritat es que ha sigut una guerra amb poques víctimes, ja que els formats d'alta definició no han començat a implantar-se entre la massa popular. Com sempre paguen el "pato" els tecnòfils que van a la última.

La única cosa que podem dir que ha fet Sony bé en comparació als temps del Beta, es que en aquella ocasió Sony detentava la propietat del format mentre que ara el BlueRay serà una norma a la que els diferents fabricant s'adheriran per poder fer el seu propi reproductor.

Tenint en compte, però, la vida mitja de les tecnologies jo penso que sí, que a la llarga en surt beneficiada malgrat la tendència sigui a tendir al suport "extraible".

Anònim ha dit...

Jo estic amb l'Albert, fora formats i a llogar pel·lícules a través de la xarxa com ja fa molt de temps que a alguns països es pot fer amb la Xbox 360.

En quant al PlayTV, només és per veure i grabar TDT, suposo que el tema de llogar pel·lícules, sèries, anirà a través del Store.

Poques víctimes Francesc? Suposo que parles a nivell espanyol no? A USA hem sembla que es va vendre bastant no ?

Skyblasc ha dit...

Bueno Roger, el tema de les "baixes" sempre és relatiu. A España deixa aproximadament uns 10.000 afectats que es clar, no són pocs però un nombre baix comparat amb els usuaris totals de DVD.

Als USA i al Japó la cosa haurà estat més catastròfica, segur, sobretot amb les últimes polítiques de rebaixa de preus per part de Toshiba i NEC que encara hauran encalçat a algún despistat. Sense tenir dades concretes per exemple et puc dir que el nombre de pel·lícules HDDVD venudes als USA durant al 2007 va ser de aprox 2.7 Milions de discs i uns 750.000 reproductors.

Això que sembla ENORME, si ho sumem als 4 Milions de discs venuts de BlueRay segons Sony al mateix any ( no disposo de dades de reproductors), resulta que en conjunt tot no arriba a superar les ventes d'una sola pel·lícula d'èxit en DVD com Transformers o 300, imagina't doncs de tots els DVDs venuts el 2007.

Per tant sí, als USA el nombre d'afectats és inmens pels nostres estándards però segueixen sent una minoria tecnòfila i no pas del gran gruix de consumidors. Això és degut a que l'enfrontament ha succeït quan els formats es troben encara en fase de producte exclusiu. Si això s'hagués allargat fins entrar en una fase de "preus populars" estariem reproduïnt gairebé la guerra Beta-VHS dels 80.

Gustavo Benéitez ha dit...

Bé, Toshiba és un gegant de l'electrònica, fa per exemple alguns dels millors portàtils compatibles.
També feia part de l'electrònica de la PS2 i de la PS3.
Era estrany que competís amb Sony liderant un dels formats que haurien de substituir el DVD.

De tot això em sembla molt que hi ha una mà pel darrera que ha posat pasta. Diguem el consorci Blu-Ray?
Era una guerra absurda i algú se n'ha adonat, no descarto reproductors de Blu-Ray de Toshiba en els propers mesos en contrapartida a deixar de banda la guerra.

Ah, i a qui no deu haver fet cap gràcia és a tota la gent que ha comprat el HD DVD fa poc, amb la oferta de 5 pelis gratuïtes en comprar l'aparell. I era una oferta mundial, més d'un i de dos hauran caigut.

romanidemata ha dit...

veig que heu agafat el nom del meu bloc amb l'afegitó digital..
salut

Albert Murillo ha dit...

Hola romanidemata,

Com una paraula pot canviar tant la tematica oi?
Benvingut!

;-D