5 de gen. 2008

Nova sotragada pel HD DVD

S'acaba de conèixer que Warner ha rescindit el seu contracte amb el consorci HD DVD en favor del Blu-Ray. Fins ara dues eren les companyies més importants que havien signat un contracte amb aquest format: la mateixa Warner i Paramount Pictures. Amb només una "gran" publicant contingut, sembla que la guerra s'ha acabat.

En què afecta a les consoles? Bé, gran part de l'èxit inicial de PS2 va ser que portava un DVD a sobre. Quan el catàleg era molt petit la consola ja es venia molt bé i molts pensem que va ser pel reproductor. Amb el Blu-ray es podria repetir la situació, tot i que cal un bon LCD o plasma i un sistema de so 5.1 o 7.1 per notar la diferència real amb el DVD.


En el programa del dia 1 de gener vam dir lo que pensàvem de 2008. Si jo opino que la PS3 es menjarà el mercat és per coses com aquesta. Al Generació Digital som uns quants que tenim la 360 i no perquè ens la regalin precisament, particularment crec que Microsoft ha fet un Windows Vista molt dolent i una consola molt bona (tret del soroll que fa el lector, que és infumable).

Que la noticia afecta poc a una 360 és tan cert com que la Playstation 3 serà la gran beneficiada. A ningú no escapa que si es busca un reproductor de Blu-Ray tens la PS3 gairebé pel mateix preu. I això és una avantatge molt gran.

Aquí teniu la notícia completa

2 comentaris:

Albert Murillo ha dit...

Ostres, ostres,

I els analistes diuen que HD DVD morirà de forma ràpida. Què farà ara Dreamworks o Paramount que treballaven en exclusiva per HD DVD?

La quantitat de calés ques'haguessin pogut estalviar.

Albert

Skyblasc ha dit...

Doncs probablement si volen seguir apostant pel format ( encara que sigui per poder rentabilitzar la inversió ja feta) es convertiran en productors en els 2 formats.

En aquesta nova era digital crec que les guerres de format no tenen cabuda, i menys encara les que es basen en formats FÍSICS. Afortunadament pel gran públic, la guerra s'ha acabat abans d'entrar en l'espiral que va representar Beta/VHS.