29 de jul. 2007

Jeff Veasey deixa Gamefaqs

Gamefaqs és una de les planes mítiques de videojocs. Escrita en anglès, va encetar un projecte molt gran a mitjans dels noranta, aplegant guies de jocs de qualsevol màquina amb la contribució d'usuaris de tot el món. Personalment era el meu referent quan a guia de compres, donat que a un temps de la seva sortida va permetre que els jugadors, a més de publicar les guies, poguessin introduir anàlisis.

Un gran encert, una manera independent de veure com ha crescut la indústria, una mirada crítica de l'usuari que compra el joc i escriu sobre les seves experiències, sense pressions comercials. Gamefaqs, com tantes altres, no seria res sense els seus col·laboradors, en aquest cas els propis lectors. Però Jeff Veasey va iniciar l'aventura i durant molts anys va estar sol, fins que va arribar CNET i va aportar diners i, perquè no, idees noves.

El mateix Jeff Veasey explica en aquest fil perquè ha arribat un punt i apart en la seva carrera. Li desitgem molta sort i li expresso des d'aquí la meva sincera gratitud per tirar endavant una autèntica enciclopèdia del videojoc. Esperem que la seva obra no sigui oblidada.

1 comentari:

Skyblasc ha dit...

Mare de Dèu! Gamefaqs.com

Quant fa anys vaig trobar aquest web va ser una porta oberta al paradís de les sol·lucions. Cal a dir que la qualitat d'alguns dels seus "pas-a-pas" ( o Walktroughs) fets per africionats, són excepcionals. NO només sobre el joc, si no que la quantitat d'informació sobre personatges, trasfonds, histories parale·les, etc... Jo sempre que he arramblat algún RPG per Saturn o DC ràpidament he mirat si tenia les sol·lucions a GFaqs. Inclús de jocs importats i que no han estat traduïts. Espero sincerament que aquest canvi no repercuteixi en la web, i quie per molts anys seegueixi sent aquest dipositaria de la sabiduria "videojueguil" acumulada per tants i tants jugadors.